Які документи потрібні для візи f4

Зараз 30 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

Віза F -4 для етнічних корейців

Дає право відвідувати Корею з короткостроковими візитами, вчитися, займатися підприємницькою діяльністю і працювати.

У Кореї (Проставляється на підставі Н-2 візи)

А) Якщо відпрацювали офіційно 2 роки то можна змінити статус візи з H -2 на F -4.

Б) Якщо відучилися на курсах (отримали технічну спеціальність аналог нашого середньо-технічної освіти) і склали іспит.

А) Якщо ви громадянин Росії(Необхідно надати метрики і копії паспортів 3х поколінь -Ви самі, батьки і дідусі з бабусями виняток становлять народилися до 1945 року, в разі смерті когось з батьків або дідусів і бабусь надається свідоцтво про смерть; за умови що дідусь чи бабуся народилися до 15 серпня 1945), крім це для отримання візи в Узбекистані обов'язкова реєстрація понад рік або посвідку на проживання в Республіці Узбекистан.

1. Анкета - 2 екз.

2. Паспорт громадянина Росії.

3. Довідка про зміну паспорта або старий паспорт якщо паспорт міняли після 2011 року.

4. Свідоцтво про народження, необхідні ще метрики, свідоцтва про шлюб та копії паспортів батьків і дідусів з бабусями, в разі зміни прізвища то необхідно свідоцтво про шлюб (якщо в розлученні то свідоцтво про розлучення або рішення суду) в оригіналі.

5. Фотографії (3,5 * 4,5) - 3 шт.

6. Консульський збір - 120 доларів США + 40 доларів США (оплата за аналіз на туберкульоз)

Б) Якщо маєте вищу освіту або середньо-технічну освіту (коледж) отримане в Кореї (Існує певний перелік спеціальностей за якими дають візу F -4 з середньо-технічною освітою отриманим в Кореї) і є корейцем як мінімум в 3 поколінні (бабуся чи дідусь з будь-якого боку до 1945 року народження), (проставляють тільки особам є як мінімум на чверть корейцями) отримати можна звернувшись в акредитовану в Посольстві Кореї турфірму (пройшовши перевірку справжності диплома- Апостиль).

1. Анкета - 2 екз.

2. Паспорт з виїзної візою ОВІР.

3. Свідоцтво про народження, метрики, свідоцтва про шлюб та копії паспортів батьків і при необхідності дідусів і бабусь, в разі зміни прізвища то необхідно свідоцтво про шлюб (якщо в розлученні то свідоцтво про розлучення або рішення суду) в оригіналі.

4. Фотографії (3,5 * 4,5) - 3 шт.

5. Архівна довідка про закінчення вищого навчального закладу - 2 шт.

6. Диплом і вкладиш (оціночний лист) в оригіналі.

7.Апостіль (робиться фірмою відкриває візу).

8. Довідка про зміну паспорта (у разі якщо в паспорті немає корейських віз).

9. Консульський збір - 100 доларів США + 40 доларів США (оплата за аналіз на туберкульоз)

В) Якщо ви досягли 60 річного віку.

1. Анкета - 2 екз.

2. Паспорт з виїзної візою ОВІР.

3. Свідоцтво про народження, метрики, свідоцтва про шлюб та копії паспортів батьків і при необхідності дідусів і бабусь.

4. Фотографії (3,5 * 4,5) - 3 шт.

5. Довідка про зміну паспорта (у разі якщо в паспорті немає корейських віз).

6. Консульський збір - 100 доларів США + 40 доларів США (оплата за аналіз на туберкульоз)

володар F -4 має право відкрити візу для:

Подружжя і Дітей до 18 років - F -19 Річна мульти віза терміном перебування до 90 днів з правом продовження (продовжують тільки за умови легалізації володаря F -4 на території Республіки Корея- отриманні ID карти).

1. Анкета - 2 екз.

2. Паспорт з виїзної візою ОВІР.

3. Свідоцтво про народження.

4. Фотографії (3,5 * 4,5) - 2 шт.

5. Довідка про зміну паспорта (у разі якщо в паспорті немає корейських віз).

6.Копія паспорта з візою (що запрошує, якщо документи оформляються на дитину то потрібна ще копія паспорта другого з батьків та свідоцтво про шлюб).

7. Архівна довідка про закінчення вищого навчального закладу особи, яка запрошує.

8. Диплом і вкладиш особи, яка запрошує (оціночний лист) в оригіналі.

9.Апостіль і вкладиш особи, яка запрошує (робиться фірмою відкриває візу).

10. Запрошення і гарантійний лист встановленого зразка.

11. Консульський збір - 100 доларів США + 40 доларів США (оплата за аналіз на туберкульоз).

1. Віза для подружжя власника візи F -4 видається незалежно від національної приналежності.

2. Апостиль - міжнародна система засвідчення справжності диплома, апостиль проставляється в тій країні в якій закінчили вуз.

3. Перелік документів і вимог, висунутих до одержувача візи може змінюватися в залежності від вимог, висунутих Посольством Республіки Корея і зміни законів Республіки Корея.


Як росіянам отримати візу в Південну Корею: типи візових дозволів і їх оформлення

З 2014 року Республіка Корея стала доступнішою для росіян. Це сталося після того, як Москва і Сеул підписали двосторонню угоду про безвізовий режим. Полегшений в'їзд привів до істотного збільшення числа туристів з Росії. Однак у багатьох випадках віза в Корею все-таки потрібна. Це варто пам'ятати, плануючи поїздки до східноазіатської державу в 2017 році.

У 2017 році для росіян діють колишні правила відвідування республіки. Певні завдання турне - туризм або транзит - допускають безвізове відвідування. Гостям країни не доведеться звертатися в консульство за дозволом на в'їзд. Якщо мета візиту робоча, приїжджим з Росії знадобиться віза в Південну Корею. Отримати в'їзний документ доведеться і в разі, коли поїздка пов'язана з навчанням.

Для росіян безвізовий в'їзд в розташоване на Корейському півострові держава відкрито всього 2,5 року. Але полегшений режим вже позитивно позначився на туристичній галузі республіки. Сеул навіть планує робити ставку на залучення в країну саме громадян Росії. За планами корейських властей, до 2017 року число мандрівників з РФ виросте в 2 рази - до 350 тисяч чоловік.

Настільки райдужні перспективи стосуються тільки туристів. Послаблень для працевлаштувалися візитерів поки що не передбачено. У 2017 році їм все так же потрібна віза в Корею. Отримати в'їзний документ доведеться і студентам.

Східноазіатська держава визначила наступні цілі поїздки, для яких у 2017 році не знадобиться віза:

  • Туризм.
  • Приватний візит (відвідування рідні або друзів, ділові переговори і т.п.).
  • Транзит.

Гостям з Росії, які в'їхали в Південну Корею без візи, забороняється:

  1. Вступати в освітні установи.
  2. Влаштовуватися на роботу.

Якщо громадянина затримають за незаконну трудову діяльність, його депортують. Крім того, порушнику не дозволять в'їжджати в державу протягом 5 років і більше.

Скільки триває безвізове відвідування

Максимальний термін перебування без в'їзного документа - 2 місяці. Для росіян існує можливість в'їзду в республіку додатково на 1 місяць. При цьому за останні півроку перебувати в країні дозволяється максимум 3 місяці. Такий загальний сумарний термін безвізового перебування.

Тримачі службових і дипломатичних паспортів має право залишатися на півострові без візи трохи довше. Для них безвізовий термін спочатку дорівнював не 2-м, а 3 місяців.

Документи для безвізового в'їзду

  • Закордонний паспорт. Термін придатності - плюс 6 місяців після можливого завершення поїздки.
  • Авіаквиток туди-назад або в третю сторону (у разі транзиту).

  • Ваучер турфірми, бронь номера в готелі або точну адресу, за якою планується проживання.
  • Грошові кошти (в кількості, достатній для перебування протягом всієї поїздки).
  • Гарантійні листи і контакти приймаючої сторони (приватних осіб, організацій).
  • Медстраховка (рекомендується).

Формально всі документи (за винятком закордонного паспорта) не є обов'язковими. Але їх має право вимагати для встановлення мети візиту. Якщо гість не зможе підтвердити причину поїздки, йому, швидше за все, відмовлять у в'їзді. При цьому всі витрати (очікування депортації, покупка зворотного квитка) громадянин оплачує самостійно.

Міграційна карта і митна декларація

Зазвичай мандрівники заповнюють міграційну карту під час польоту і подають з іншими паперами.

Зразок міграційної карти

У бланку слід вказати:

  • Ім'я та прізвище.
  • Національність.
  • Місце проживання в РФ.
  • Адреса проживання Кореї.
  • Паспортні данні.
  • Номер телефону.
  • Мета візиту.

Крім того, всі приїжджі подають митні декларації (або 1 декларацію на сім'ю). Бланки можна отримати і заповнити під час перельоту або в залі видачі багажу по прибуттю, перед митним оглядом. Декларації здають митникам навіть при проходженні через «зелений коридор».

Митна декларація, яка заповнюється при в'їзді в країну

Безвізовий режим звільняє росіян від необхідності оформляти в'їзну папір. Він полегшує, але не гарантує безперешкодний проїзд на корейські землі. Остаточне рішення щодо допуску іноземців - прерогатива прикордонної влади.

Імміграційні структури вправі відмовити громадянину Росії в відвідуванні півострова. Тому необхідно вміти відповідати на питання співробітників прикордонної служби. Це дозволить уникнути підозр щодо мети візиту і вільно в'їхати Південну Корею.

Дозвільний документ доведеться отримати іноземцям, які в'їжджають до східноазіатської держава:

  • Унаслідок тривалого відрядження (з туристичними, приватними або діловими цілями на термін довше 60 днів).
  • Для ведення трудової діяльності.
  • З метою отримання освіти.
  • На постійне проживання.

Так виглядає корейська віза

Віза C: Туризм, відвідування рідних, бізнес

Бланк візової анкети

Термін дії одноразового документа - 3 місяці. Для всіх різновидів візи C пред'являються такі папери:

  • Закордонний паспорт (чинний ще півроку на момент закінчення терміну придатності візи).
  • Візова анкета (1 екземпляр). Бланк скачується на сайті корейського посольства або за посиланням на сайті. Зразок заповнення анкети.
  • Фотознімок (1 штука).
  • Запрошення від корейської компанії або приватної особи (оригінал).
  • Гарантійний лист (оригінал).
  • Платіжка про внесений консульський збір:
    • Оплата становить 50 доларів.
    • Збір сплачується тільки готівкою в доларах.

  1. Кольорова, чорно-білі фото не приймаються.
  2. На білому або світлому фоні.
  3. Розмір знімка 3,5 × 4,5 см.
  4. Погляд спрямований в камеру, зображення особи нейтральне.
  5. Вуха відкриті.
  6. Заборонені сонячні окуляри, головні убори і прикраси, що закривають обличчя.
  7. Сфотографуватися слід незадовго до подачі документів (максимум за півроку).

  • Довідка з роботи (при наявності). У ній вказуються:
  • Посада
  • Зарплата
  • Період роботи
  • Банківська виписка з рахунку
  • 2 ПДФО (якщо буде потрібно)
  • Якщо немає запрошення, слід звернутися в акредитовану в посольстві турфірму
  • Підтвердження з лікарні про відвідини лікаря
  • Реєстраційне свідоцтво клініки (копія)
  • Довідка з роботи (для працевлаштованих громадян)
  • Виписка з рахунку в банку (якщо лікування оплачує заявник)
  • Якщо лікування оплачує спонсор, пред'являються:
  • Виписка з банківського рахунку спонсора
  • Спонсорський лист
  • Реєстраційне свідоцтво, що запрошує (копія)
  • Довідка з роботи (якщо є)
  • Виписка з рахунку в банку
  • 2 ПДФО
  • Експортні декларації з печаткою, видані максимум 3 місяці тому (для громадян, які займаються автомобільним)
  • Довідка з роботи
  • Направлення у відрядження від ЗМІ, в якій працевлаштовано журналіст
  • журналістське посвідчення

Документ має право отримати далеко не всі. В'їзні папери з метою працевлаштування видають тільки деяким категоріям іноземців. Робоча віза підрозділяється на 3 категорії:

  1. Документ для висококваліфікованих фахівців.
  2. Дозвіл на в'їзд для артистів, музикантів, моделей (короткострокова робоча віза C-4).
  3. Віза для етнічних корейців (віза F-4).

Робоча віза для висококласних фахівців

Оформляється виключно за запитом роботодавця в Міграційний офіс півострова. У разі позитивного рішення видається сертифікаційний номер. Він стане підставою для отримання візи. Для відкриття візи претенденти подають:

Зразок заповнення анкети

  • Сертифікаційний номер.
  • Закордонний паспорт (терміном придатності від півроку на момент закінчення періоду дії візи).
  • Візову анкету (1 екземпляр).
  • Кольорову фотографію 3,5 на 4,5 см.
  • Сертифікат про відсутність туберкульозу:
    • Довідка обов'язкове в 2017 році.
    • Медобстеження необхідно для всіх претендентів на довгострокові візи (термін перебування 91 день і більше).
    • Здати тест на відсутність захворювання допускається тільки в сертифікованих клініках.
    • Обстеження коштує 75 доларів. Оплата здійснюється в рублях готівкою.
  • Квитанцію про сплачений консульський збір:
    • Послуга коштує 80 або 120 доларів (в залежності від терміну запрошення).
    • Оплата здійснюється готівкою в доларах.

Одноразова короткострокова робоча віза видається на 3 місяці. Для оформлення потрібні:

Зразок заповнення анкети для роботи в модельному бізнесі

  • Закордонний паспорт (придатний ще 180 днів після закінчення терміну дії візи).
  • Візова анкета.
  • Кольоровий фотознімок 3,5 на 4,5 см.
  • Довідка з місця роботи.
  • Дозвіл на роботу (від організації восточноазиатской країни).
  • Укладений контракт (копія).
  • Запрошення від корейської фірми (оригінал).
  • Свідоцтво про реєстрацію запрошує компанії.
  • Гарантійний лист (оригінал).
  • Квитанція про сплату консульського збору (50 доларів).

Віза для етнічних корейців Ф4

Ф4 - 5-річна віза з правом безперервного перебування на півострові протягом 2 років. Візу Ф4 видають російським корейцям до 3-ох поколінь, беручи до уваги тих, хто народився і / або жив в СРСР до 15 серпня 1945-го. Вони приймаються за 1-е покоління.

На візу Ф4 подаються оригінали паперів або завірені нотаріусом копії. Крім того, слід зробити ксерокопії всіх документів (крім паспорта громадянина Росії). В якості підтвердження спорідненості пред'являються документи родичів однієї лінії. Обов'язкові документи:

  • Закордонний паспорт (дійсний ще півроку після закінчення терміну придатності візи).
  • Російський паспорт.
  • Візова анкета (1 екземпляр). У розділі «Мета поїздки» слід вказати «Робота / відвідування родичів / інше».
  • Кольоровий фотознімок 3,5 на 4,5 см. (1 штука).
  • Свідоцтво про народження.
  • Свідоцтво про народження матері або батька (для заявників 2-го і 3-го покоління).
  • Свідоцтво про народження дідуся чи бабусі (для заявників 3-го покоління). В якості підтвердження спорідненості приймаються документи з вказаною датою народження:
    • Свідоцтво про смерть.
    • Військовий квиток.
    • Ксерокопія паспорта дідуся чи бабусі.

  • Свідоцтво про укладення шлюбу (при зміні прізвища).
  • Сертифікат про відсутність туберкульозу (якщо час візиту перевищує 90 днів).
  • Платіжка за консульський збір - 120 доларів.

Слід пам'ятати, що за візою Ф4 дозволено працювати в певних галузях. У 2017 році це:

  1. Промислове виробництво.
  2. Тваринництво.
  3. Рибна промисловість.
  4. Сільськогосподарська галузь.

Які ще бувають візи для етнічних корейців

Віза Ф4 видається без обмежень за віком. Родичам одержувачів теж оформлюють в'їзні документи. Віза F-1-9 для подружжя етнічних корейців і їх неповнолітніх дітей (4-е покоління) є річний багаторазової. Максимальний термін перебування по ній - 3 місяці.

Повнолітній етнічний кореєць 4-го покоління має право подати заяву на видачу багаторазової гостьової візи. За цим документом дозволяється в'їзд на 3 місяці кожні півроку протягом 5 років. Підставою для запиту є підтвердження корейських коренів. До основного пакету паперів на візу C претендент пред'являє документи на родичів по одній лінії:

  • Своє свідоцтво про народження.
  • Свідоцтво про народження матері або батька.
  • Свідоцтво про народження бабусі чи дідуся.

При подачі документів треба враховувати, чи є обраний університет сертифікованим. Список навчальних закладів доступний на сайті посольства Кореї в РФ. Молодь, яка надійшла в сертифікований вуз, готує невеликий пакет паперів на студентську візу. У нього входять:

Зразок заповнення анкети на навчальну візу

  1. Закордонний паспорт (дійсний ще півроку після закінчення терміну придатності візи).
  2. Візова анкета (1 екземпляр).
  3. Кольорова фотокартка 3,5 на 4,5 см. (1 штука).
  4. Запрошення з університету (оригінал).
  5. Сертифікат про відсутність туберкульозу.
  6. Консульські виплати. Оформлення візи коштує 80 доларів.

Учні несертифікованих вузів при запиті візи додатково пред'являють:

  • Свідоцтво про реєстрацію вузу (копію).
  • Диплом про закінчення університету або довідку з місця навчання.
  • Копію угоди між університетами на візу D-2 (для учнів з обміну).
  • Квитанцію про оплату навчання на візу D-4 (для учнів мовних курсів).
  • Виписку з рахунку в банку з сумою рівною тій, що вказана в запрошенні. Розмір необхідної суми залежить від категорії візи, терміну навчання та місця розташування університету (Сеул або провінція).
  • Свідоцтво про народження (якщо навчання оплачують батьки).
  • Якщо навчання оплачує третя особа, подаються:
    • Спонсорський лист.
    • Довідка з місця роботи спонсорує.
    • 2 ПДФО спонсора.

Візова анкета і супутні папери подаються в диппредставництва республіки в Росії:

  • Посольство в Москві.
  • Консульство в Петербурзі.
  • Консульство у Владивостоці.
  • Консульство в Іркутську.

Подати документи і забрати паспорт має право сам заявник або третя особа. Довіреність не потрібна. Вимоги по електронній пошті посольство не приймає. Чи є така послуга в консульствах, треба уточнювати безпосередньо у працівників установ.

В середньому кожне звернення розглядається 7 днів. Слід врахувати, що консульські співробітники дуже уважні до подаються документам. Наприклад, вони дзвонять по всіх телефонах, зазначеним в довідці з роботи. Ретельній перевірці підлягає і інформація, внесена в візову анкету.

Як читати корейську візу

При необхідності запитуються додаткові папери. Нерідко кандидатам призначають співбесіду в дипмісії. Якщо прохання не задоволено, причину відмови можна дізнатися на сайті посольства. У разі позитивного рішення, заявника чекає жадана поїздка в Південну Корею.

У правилах в'їзду на півострів є кілька важливих моментів. При перетині корейського кордону у іноземців знімають відбитки пальців. Крім того, в аеропортах і морських портах візитери проходять біометричну ідентифікацію по малюнку особи. Від процедур звільнені діти до 18 років і власники дипломатичних паспортів.

Залишити коментар Скасувати відповідь

При копіюванні матеріалів, активне посилання на джерело обов'язкове.