Чи потрібно оформляти візу до Єгипту - вимоги до закордонного паспорту та особливості подорожі по країні пірамід

Серед російських мандрівників існує міф про безвізовий в'їзд до Єгипту. Міф базується на надзвичайно м'якому відношенні єгипетських властей до вихідців з колишнього СРСР. Оформляти єгипетську візу потрібно, але труднощів це не викликає.

Ми розповімо про типи єгипетських віз, про особливості отримання туристичної візи і оформленні цього важливого документа в Москві. Також нам належить відвідати консульство і численні візові центри, після чого залишиться лише зібрати документи і відкласти 25 доларів.

У Єгипті існує кілька типів віз, за ​​допомогою яких можна в'їхати в країну. На якому вигляді дозволу на в'їзд слід зупиниться? Вибір залежить від причини, по якій ви вирішили відправитися в цю колоритну країну.

Отже, крім популярної туристичної візи можна оформити:

  1. професійну візу (Оформляється переважно журналістами, дипломатами, льотчиками і моряками);
  2. робочу (Буває шестимісячної і річний, вартість задоволення - мінімум 150 доларів);
  3. студентську (Її володарями стають не тільки студенти, а й діти, що проходять навчання в міжнародних школах);
  4. візу нареченої (Видається після укладення шлюбного контракту орфі для його подальшої легалізації);
  5. резидентську (Видається дружинам єгипетських громадян і власникам місцевої нерухомості);
  6. Бізнес-візу (Її оформляють бізнесмени та інвестори).

Інвестувати в єгипетську економіку ми не збираємося, та й працювати, там не плануємо. Предмет досліджень даної статті - туристична віза. Приготуйтеся до приємних несподіванок.

Туристична віза - просто і швидко

Краса відпочинку в Єгипті полягає в тому, що ви можете отримати візу прямо в місцевому аеропорту. Якщо термін дії вашого закордонного паспорта перевищує 6 місяців, труднощів це не викличе, так що будьте уважні.

Туристична віза діє рівно місяць, але потім її можна продовжити. У Південному Синаї справи йдуть трохи інакше, але про це - в кінці статті.

М'який візовий режим поширюється не тільки на росіян, але і на білорусів, українців, прибалтів.

Процедура спрощена до межі - ви платите 25 баксів, вам вклеюють візу.

Якщо в паспорт вписана ваша дитина - додаткової плати не потрібно. Якщо малюк має власний закордонним паспортом - приготуйте ще 25 «зелених».

Зазвичай туроператори беруть оплату візи на себе, героїчно включаючи цю послугу у вартість путівки.

Єгипетське законодавство передбачає штрафи за нелегальне перебування в країні.

Якщо термін дії вашої візи закінчився, то на вильоті з аеропорту доведеться сплатити 22 долари. Якщо ви не укладаєтеся в намічений термін - варто звернутися в паспортний офіс (Каїр, Хургада). Там ви можете «розтягнути» візу ще на місяць.

Будь-прикордонник може зажадати у вас ваучер, оскільки (в теорії) ви подорожуєте разом з туристичною групою.

А ось пенсіонерам (старше 60) в Єгипті жити просто - ніякого продовження візи, достатньо довести наявність стабільного доходу.

Частина росіян вважає за краще оформляти візу заздалегідь, вдаючись до допомоги консульства або візових центрів (в даному випадку - посольства).

Доводиться їздити в Москву і громадянам Таджикистану. Азербайджану, Молдавії і Киргизії.

У Москві отримати візу складніше - для цього доведеться зібрати необхідний пакет документів і сплатити консульський збір.

Збір документів і ціна задоволення

У 2014 році вартість візи була еквівалентна сумі в 20 доларів. Плюс консульський збір. Разом доведеться розщедритися на 60-64 долара.

Оплачується збір російськими рублями в момент подачі документів. А документи вам будуть потрібні такі:

  • фото 3х4 (ч / б або кольорове, 1 штука);
  • анкета, заповнена та підписана заявником (мова - англійська);
  • закордонний паспорт (про терміни його дії ми писали вище) плюс копія його першої сторінки (особисті дані);
  • копія національного паспорта;
  • документ, що підтверджує факт бронювання номера в готелі;
  • ваучер турфірми;
  • страховий поліс (оригінал плюс копія), сума покриття якого буде не нижче 15000 доларів;
  • свідоцтво про народження (копія) в разі виїзду неповнолітньої дитини.

Існують і підводні камені, про які варто згадати. Деякі мандрівники набувають «ван-вей» - квиток в одну сторону, не замислюючись про наслідки. Єгипетські прикордонники часто закривають на це очі, але краще так не робити - вас можуть не випустити з країни.

Любителі «ван-веев», намагаючись заощадити 10 баксів на зворотній візі, звертаються в консульство. Їм належить нелегка співбесіду, результат якого часто буває плачевний - в візі відмовляють. В цьому випадку не допомагає ні підтвердження броні, ні маршрутна квитанція.

Мрієте зануритися в сонячно-водний рай на Землі? Вас чекають кращі пляжі Єгипту. Їх огляд ви знайдете в нашій статті.

Наскільки перспективна ідея оренди машин в Єгипті докладніше тут. Перш ніж зробити цей крок, варто ознайомитися з корисною інформацією про умови прокату авто і єгипетських ПДР.

Ми плавно підходимо до оформлення єгипетської візи через відповідні установи - візові центри і консульства.

Процес оформлення може зайняти 2-4 робочих дня. Деякі категорії громадян звільняються від сплати консульського збору - це відноситься, наприклад, до 12-річним дітям.

Отримання візи буде безкоштовним і для членів сім'ї єгиптян (дітей, дружин). Також консульство популярно у бізнесменів і співробітників компаній, які вирушають до Єгипту по відрядженні.

Єгипетське консульство зазвичай не вимагає наявності медичної страховки, але про всяк «пожежний» її варто мати при собі.

Неприємна новина для жителів Санкт-Петербурга: деякі туроператори надають послугу «віза», але при цьому обумовлюють важлива умова, що стосується доставки консульської кореспонденції. Вартість доставки зібраних вами документів становить 15 доларів.

У Москві єгипетське консульство локалізується в Померанцевском провулку, будинок 13. прийомним є все будні дні, час подачі документів - 10.00-12.00. Зв'язатися з співробітниками консульства можна за номером +7 (499) 246-0234. Візових центрів немає, зате є посольство, притулок в Кропоткинской провулку, будинок 12.

Прилетівши в Шарм-ель-Шейх, ви можете випробувати пекуче бажання відвідати Південний Синай. Врахуйте: Синайський штамп доведеться добувати окремо.

Територія, про яку піде мова, простягається до Таби (від узбережжя Шарм-ель-Шейха), включає гору Мойсея і монастир Санта-Катаріни.

Щоб потрапити в Південний Синай, необхідно отримати окрему візу.

Штамп ставиться в терміналі Шарм-ель-Шейха абсолютно безкоштовно - термін його дії становить 15 днів. Перетинаючи єгипетський кордон з боку Ізраїлю, ви отримаєте в паспорт Синайську візу.

Синайський штамп позбавляє вас права подорожувати по решті частини Єгипту, тому варто подумати над доцільністю його придбання. Для попадання в Луксор і Каїр вам буде потрібно єгипетська віза, оформлена в Москві.

На автомагістралях, що примикають до Шарм-ель-Шейху. всюди розкидані блок пости, на яких строгі митники перевіряють документи.

Зробити єгипетську візу можна не тільки в Москві. Якщо ви подорожуєте транзитом через Ізраїль, є сенс звернутися до посольств Єгипту (вони локалізуються в Ейлаті і Тель-Авіві).

На оформлення піде близько двох-трьох днів, вартість процедури - 20 доларів.

Додаткові витрати вас наздоженуть в Табі - там стягується прикордонний збір (75 єгипетських фунтів).

Пересуватися по Єгипту ви будете абсолютно вільно, але не варто подорожувати в прикордонні райони (особливо ізраїльські).

Також варто вивчити митні правила Єгипту, щоб не вступити в конфлікт з місцевим законодавством.

У Єгипет можна провозити:

  • бавовняні вироби;
  • наркотичні речовини;
  • відеозапису;
  • заморожену і живого птаха;
  • друковані видання;
  • кінофільми.

Визначають ступінь шкоди місцева влада.

З країни заборонено вивозити корали, дрібнички зі слонової кістки і антикваріат.

Існує і ряд обмежень:

  • долари (якщо у вас в кишені більше 10 тисяч «зелених», приготуйтеся заповнювати декларацію);
  • єгипетські фунти (верхня планка - 5 тисяч);
  • тютюн (більше 200 гр.);
  • спиртні напої (максимум - літр);
  • парфумерія (літр);
  • електроніка (по одному примірнику кожного найменування).

Підведемо підсумок. Найпростіший спосіб потрапити в Єгипет, не "заморочуючись» паперовою тяганиною - звернутися до туроператору. Послуга буде включена у вартість путівки.

Самостійним мандрівникам теж не варто турбуватися - отримавши штамп в єгипетському аеропорту, вони можуть цілий місяць насолоджуватися арабським гостинністю.

На статтю "Чи потрібно оформляти візу до Єгипту - вимоги до закордонного паспорту та особливості подорожі по країні пірамід" 2 коментарі

Для росіян віза в Єгипет не потрібна, вона оформляється в аеропорту після прильоту в цю гостинну країну. Правда зараз в 2015 році її вже скасували. І більше не потрібно платити 25 доларів. Це особливо актуально. так як зараз курс долара виріс, а рубль впав. Тому для туристичної поїздки в Єгипет досить закордонного паспорта. Для дітей подорожуючим з одним з батьків дозвіл на вивезення дитини за кордон від другого з батьків не потрібна.

Влітку збираємося відвідати Єгипет. Тому те, що росіянам не потрібно оформляти візу, а можна оформити її після прибуття на місце - це дійсно приємна несподіванка. І вартість цілком прийнятна.

Всі права на матеріали, які містить цей сайт «Російський мандрівник», охороняються відповідно до законодавства РФ і міжнародним правом.

Адміністрація інтернет-видання «Русский мандрівник» не несе відповідальності за достовірність інформації, що міститься в рекламних оголошеннях.


Чи потрібна віза в Єгипет?

Щоб побувати в країні, багатій своїми пісками, староєгипетськими пірамідами, сфінксами і різноманітною культурою, Єгипет, для росіян необхідна віза після прибуття або можна скористатися послугами посольства Єгипту в Росії.

вартість візи для росіян становить 750 рублів. Платіть безпосередньо в посольстві Арабської Республіки під час отримання оформленої візи. Або, після прибуття в аеропорт оплачується візова марка ціною 25 $ USA, яка вклеюється в закордонний паспорт. Дітям, які досягли повних 12 років, в'їзд безкоштовний, при наявності власного документа - вносять аналогічну вартість. Більше ніяких додаткових зборів платити не потрібно.

Які документи на візу в Єгипет потрібні?

Для того щоб оформити візу в посольстві Єгипту, потрібно приготувати наступні документи, для росіян це:

- анкета. Документ заповнюється англійською мовою і підписується особисто заявником;

- закордонний паспорт. Надається оригінал і копія першої сторінки з інформацією;

- фотографії. два кольорових фото розміром 35 мм Х 45 мм, де ви зображені на білому тлі;

- внутрішній паспорт громадянина РФ. Подаються ксерокопії всіх сторінок документа, на яких є будь-яка інформація;

- квитки. Підтверджується наявність квитків в обидві сторони;

- копія свідоцтва про народження малолітніх дітей.

Якщо ви купуєте туристичну візу після прибуття, при проходженні паспортного контролю достатньо надати:

- квиток у зворотний бік.

Віза до Єгипту самостійно, оформлення і отримання

Заявники, які хочуть поїхати або полетіти в Єгипет, для оформлення візи перший раз повинні прийти в офіційне представництво країни самостійно. Надалі, процедуру отримання дозволу для в'їзду в країну, може здійснювати найближчий родич. Після того як зібрані всі необхідні документи, заповніть візову анкету, зверніться до посольства і чекайте відповіді.

Термін розгляду документів на візу в Єгипет

Перед тим як відвідати Єгипет, необхідно дізнатися, як довго видають візу. Стандартний термін отримання від 14 днів до трьох тижнів, затримки бувають рідко.

Вимоги щодо терміну дії паспорта для відвідування Єгипту?

Для отримання візи обов'язковим є наявність закордонного паспорта. Громадяни Російської Федерації, повинні знати, що вимоги пов'язані з поїздками в країну, передбачають термін дії закордонного паспорта. Він повинен бути більше ніж 180 днів після вильоту і виїзду до Єгипту. Повинні бути вільними не менше, аніж дві сторінки.

Скільки можна перебувати в Єгипті?

Максимальний термін перебування в країні по туристичній візі становить 30 діб.

візу туристичного напрямку в Єгипет видають терміном дії 1 місяць.

Офіційні візові центри Єгипту

У містах Російської Федерації відсутні візові центри Єгипту. При необхідності, російським громадянам потрібно звертатися в наступні офіційні органи:

Посольство Арабської Республіки Єгипет в Російській Федерації

- м Москва, Кропоткинский провулок, д. 12

Тел.: + 7 499 245-51-98 (прямий номер консульського відділу)

Представництво Управління з розвитку туризму Єгипту в Росії

- г. Москва, ул. Вавилова, будинок 87, 4-й поверх, офіс 16-17