Які документи потрібні для закордонного паспорта нового зразка

Содержание

Які документи потрібні для закордонного паспорта нового зразка

Відповідно до закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» від 15 серпня 1996 року, основним документом, що засвідчує особу громадянина Російської Федерації за кордоном, є закордонний паспорт.

Відмінності паспорта «нового зразка» від паспорта «старого зразка»

Указ Президента Російської Федерації «Про паспорт громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами території Російської Федерації, що містить на електронному носії інформації додаткові біометричні персональні дані його владельц» від 29.12.12 р встановлює, що в паспорті нового зразка повинен бути присутнім електронний чіп з інформацією про відбитки пальців двох рук власника паспорта.

Також згідно зі статтею 10 закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» новий паспорт має термін дії 10 років на відміну від старого паспорта, який мав термін дії всього 5 років.

Документи, необхідні для отримання закордонного паспорта «нового зразка»

Спільний наказ МВС РФ, МЗС РФ і ФСБ РФ від 6 жовтня 2006 р N 785/14133/461 «Про затвердження Інструкції про порядок оформлення і видачі паспорта громадянина Російської Федерації, дипломатичного паспорта та службового паспорта, які є основними документами, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації за межами території Російської Федерації, що містять електронні носії інформації »встановлює наступні документи:

  1. Паспорт громадянина РФ і копії всіх сторінок паспорта;
  2. Заява на отримання закордонного паспорта (у 2 примірниках);
  3. Три фотографії 3,5 х 4,5 см;
  4. Оригінали і копії свідоцтв про народження дітей, які не досягли 14-річного віку;
  5. Оригінали і копії свідоцтв про народження дітей, які досягли 14-річного віку;
  6. Квитанцію про сплату державного мита за видачу паспорта;
  7. Військовий квиток або довідку військкомату про те що ви не призвані на військову службу (якщо ви стоїте на військовому обліку);
  8. Клопотання з місця роботи (в тому випадку, якщо в інтересах роботи ви змушені виїжджати за кордон частіше, ніж один раз на місяць і вам потрібно другий закордонний паспорт);
  9. Раніше виданий закордонний паспорт (якщо термін його дії не закінчився).

Також для заповнення заяви на отримання закордонного паспорта вам можуть знадобитися:

  • Копія свідоцтва про реєстрацію ІП (якщо ви зареєстровані, як індивідуальний підприємець);
  • Копія пенсійного посвідчення (якщо ви пенсіонер);
  • Копія свідоцтва про шлюб або копія зміні прізвища, імені та по батькові;
  • Довідка про зняття судимості (якщо раніше ви були засуджені);
  • Довідка про реєстрацію за місцем фактичного проживання (якщо проживаєте не за місцем прописки);
  • Довідка про втрату закордонного паспорта або паспорта громадянина РФ (якщо ви втрачали ці документи раніше або вони були у вас викрадені);
  • Оригінал і копію трудової книжки за останні 10 років, завірені на останньому місці роботи (так як в заяві вам треба буде вказати, де ви працювали останні 10 років і не була ваша робота пов'язана з державними секретами).

Вимоги до фотографії на паспорт

Наказ МВС РФ, МЗС РФ і ФСБ РФ від 6 жовтня 2006 р N 785/14133/461 «Про затвердження Інструкції про порядок оформлення і видачі паспорта громадянина Російської Федерації, дипломатичного паспорта та службового паспорта, які є основними документами, що засвідчують особу громадянина Російської Федерації за межами території Російської Федерації, що містять електронні носії інформації »також встановлює серйозні вимоги до фотографій на паспорт:

  1. Фотографії строго в анфас і без головного убору (допускається подання фотографій в головних уборах, що не приховують овал обличчя, громадянами, релігійні переконання яких не дозволяють показуватися перед сторонніми особами без головних уборів);
  2. Розмір зображення овалу обличчя на фотографії повинен займати 70 - 80 відсотків від розміру фотографії;
  3. Відстань від нижньої точки підборіддя до умовної горизонтальної лінії, проведеної через зіниці очей має становити 12 мм;
  4. Міжзінична відстань має становити не менше 7 мм;
  5. Зображення на особистому фотографії розміщується таким чином, щоб вільний від зображення верхнє поле над головою становило 5 мм;
  6. Зображення особи на фотографії повинно бути в фокусі від кінчика підборіддя до лінії волосся і від носа до вух;
  7. Для громадян, які постійно носять окуляри, обов'язково фотографування в окулярах, при цьому на фотографії повинні бути чітко видно очі;
  8. На фотографії людина зображується особою до фотоапарата і смотрящим прямо на нього з нейтральним виразом і закритим ротом;
  9. Фон повинен бути білим, рівним, без смуг, плям і зображення сторонніх предметів і тіней;
  10. Очі громадянина повинні бути відкритими, а волосся не повинні затуляти їх.

Інформація на сайті надана виключно в ознайомлювальних цілях. Перед прийняттям будь-якого рішення проконсультуйтеся з юристом.

Адміністрація форуму не несе відповідальності за використання розміщеної на сайті інформації.

Копія розміщеної інформації можлива тільки при використанні активного посилання на цей сайт або джерело інформації.

З питань співпраці та реклами, а також скарг і претензій просимо писати на нашу електронну адресу.


Які документи потрібні для закордонного паспорта?

При виїзді за кордон закордонний паспорт є необхідним документом. На території іноземних держав закордонний паспорт буде основним документом, що засвідчує вашу особу. Які документи потрібні для закордонного паспорта?

Щоб оформити паспорт правильно і в найкоротші терміни, вам потрібно буде пред'явити повний пакет документів. При правильному заповненні анкети і негайної здачі всіх необхідних документів в УФМС закордонний паспорт буде оформлений протягом 2 недель.В даний час існує два види закордонного паспорта - нового і старого зразка.

Чим відрізняється закордонний паспорт старого зразка від закордонного паспорта нового зразка

Головна відмінність полягає в терміні дії паспорта. Закордонний паспорт старого зразка діє 5 років і після закінчення терміну вимагає заміни. Закордонний паспорт нового зразка діє 10 років. Відповідно відрізняється мито на оформлення паспортів. Закордонний паспорт старого зразка обійдеться всього в 1000 рублів, а за новий потрібно буде заплатити 2500 рублів.

Оформлення закордонного паспорта: які документи потрібні

Які фотографії потрібні на закордонний паспорт? Для закордонного паспорта старого зразка потрібні 4 фотографії розміром 3,5 х 4,5 см. Це можуть бути чорно-білі або кольорові фотографії, головне, щоб фон був білим. Вони повинні бути на матовими, тому перед друком варто попередити фотографа про те, що фотографії призначені для закордонного паспорта. Дві фотографії знадобляться для анкет, а дві інші додаються до пакету документів. Для закордонного паспорта нового зразка потрібні 2 кольорові фотографії розміром 3,5 х 4,5 см. Фон - білий. Фотографії повинні бути також на матовому папері.

Що потрібно для закордонного паспорта старого зразка

Для оформлення закордонного паспорта старого зразка необхідно надати пакет документів:

  • Ксерокопія російського паспорта (тільки заповнених сторінок).
  • Дві заповнених анкет, підтверджені печаткою і підписом адміністрації місця роботи або навчального закладу.
  • 4 матових фото 3,5 х 4,5 см.
  • Працюючий громадянин повинен пред'явити завірену копію трудової книжки (тільки заповнених сторінок), пенсіонер або непрацюючий - трудову книжку (оригінал) та ксерокопії книжки, студент - довідку від навчального закладу.
  • Чоловікові від 18-27 років необхідно пред'явити довідку з військкомату (форма № 32) або ксерокопію військового квитка.
  • Пенсіонеру варто підготувати ксерокопію пенсійного посвідчення.
  • Ксерокопія російського паспорта (тільки заповнених сторінок).
  • Копія свідоцтва про народження і вкладиша про громадянство.
  • Ксерокопія попереднього закордонного паспорта (тільки заповнених сторінок), якщо такий є.
  • Дві заповнених анкети з підписом батьків.
  • Ксерокопія російського паспорта одного з батьків.
  • 4 матових фото 3,5 х 4,5 см.
  • Копія свідоцтва про народження зі штампом про громадянство РФ.
  • Заповнена анкета з підписом батька.
  • Ксерокопія російського паспорта одного з батьків (заповнених сторінок).
  • 4 матових фото 3,5 х 4,5 см.

Що потрібно для закордонного паспорта нового зразка

Що потрібно для нового закордонного паспорта для повнолітніх

  • Ксерокопія російського паспорта (тільки заповнених сторінок).
  • Працюючий громадянин повинен пред'явити завірену копію трудової книжки (тільки заповнених сторінок), пенсіонер або непрацюючий - трудову книжку (оригінал) та ксерокопії книжки, студент - довідку від навчального закладу.
  • Чоловікові від 18-27 років необхідно пред'явити довідку з військкомату (форма № 32) або ксерокопію військового квитка.
  • Дві заповнених анкет, підтверджені печаткою і підписом адміністрації місця роботи або навчального закладу.
  • 2 матових фото 3,5 х 4,5 см.
  • Ксерокопія російського паспорта одного з батьків, який подає заяву.
  • Копія свідоцтва про народження і вкладиша про громадянство.
  • Якщо дитині вже є 14 років, то необхідно пред'явити ксерокопію російського паспорта (тільки заповнених сторінок).
  • Анкета, завірена навчальним закладом.
  • 1 матове фото 3,5 х 4,5 см.

Заміна закордонного паспорта: які документи потрібні

Бувають ситуації, коли необхідна заміна закордонного паспорта. Наприклад, при закінченні терміну його дії, при наявності відміток, які не передбачені чинним законодавством, при пошкодженні закордонного паспорта, при зміні прізвища, при зміні статі, при закінченні сторінок для відміток про проходження кордону.

Незалежно від того, чи мали ви закордонний паспорт раніше чи ні, вам потрібно буде надати весь пакет документів, необхідний для отримання нового закордонного паспорта.

Документи потрібні для оформлення закордонного паспорта:

  • Ксерокопія російського паспорта (тільки заповнених сторінок).
  • Працюючий громадянин повинен пред'явити завірену копію трудової книжки (тільки заповнених сторінок), пенсіонер або непрацюючий - трудову книжку (оригінал) та ксерокопії книжки, студент - довідку від навчального закладу.
  • Чоловікові 18-27 років необхідно пред'явити довідку з військкомату (форма № 32) або ксерокопію військового квитка.
  • Дві заповнені анкети, підтверджені печаткою і підписом адміністрації з місця роботи або навчального закладу.
  • Ксерокопія першої сторінки закордонного паспорта, яким ви володієте на даний момент.
  • 4 матових фото 3,5 х 4,5 см (для закордонного паспорта старого зразка), 2 матових фото3,5 х 4,5 см (для закордонного паспорта нового зразка).

В процесі оформлення нового закордонного паспорта старий залишається у вас на руках і якщо він дійсний, то ви маєте право перетинати по ньому кордон. Старий закордонний паспорт анулюється при отриманні нового. Якщо вам необхідно залишити старий закордонний паспорт, наприклад, через наявність в ньому діючих віз, слід написати заяву з проханням про те, щоб вам залишили старий закордонний паспорт. Таким чином, в момент отримання нового закордонного паспорта старий паспорт анулюють, але віддають на руки з діючими візами.

Що потрібно для отримання закордонного паспорта: бланк заяви

Для початку отримаєте бланк заяви в двох примірниках, відвідавши відділення Федеральної міграційної служби. Також в даний час бланк заяви можна завантажити на сайті ФМС. Для цього на головній сторінці ресурсу знайдіть кнопку «Оформлення документів», перейдіть за посиланням, потім клацніть на «Оформлення закордонного паспорта». Внизу сторінки ви виявите посилання на різні бланки заяв: для заяви на закордонний паспорт старого зразка, для паспорта нового зразка, для документів на дитину.

Спочатку в анкеті вказуємо прізвище, ім'я та по батькові, потім дату і місце народження, стать, адресу, вказану в прописці, і громадянство. Також слід вказати мету отримання закордонного паспорта - ділова поїздка, туризм і т.д. Після цього необхідно заповнити дані російського паспорта і відповісти на питання, що стосуються обставин, що перешкоджають виїзду за кордон - доступ до секретних даних, військова служба і т.д. Потім в таблиці слід вказати всі місця, де ви коли-небудь працювали і навчалися за останні 10 років, позначивши посади і точні адреси організацій. Внизу сторінки поставте дату заповнення заяви та свій підпис. Коли анкета буде заповнена, віддайте її в відділ кадрів установи, де ви працюєте, або в деканат навчального закладу для того, щоб її підписали і поставили печатку.