Які документи потрібні для оформлення візи в Польщу

Документи для візи в Польщу

Щоб подати документи до Візового центру необхідною умовою є попередня оплата візового збору і подальша реєстрація в ППВА. Оплачується в відділенні Кредобанк або Ідеабанк згідно прописки заявника в розмірі 18.5 Євро.

Основні документи, необхідні для отримання візи в Польщу:

  1. Візова Анкета заповнена на українському (в цьому випадку слова повинні бути написані латинськими буквами), польською або англійською мовами та підписана особисто заявником.
  2. Дві кольорові фотографії (3,5 * 4,5 см \ білий фон \ 80% обличчя)
  3. Внутрішній паспорт оригінал і копія всіх сторінок з відмітками.
  4. Закордонний паспорт повинен бути:
    • Мати термін дії більше 3-х місяців після закінчення терміну запитуваної візи.
    • Містить принаймні дві вільні сторінки (для віз) і виданий не раніше, ніж 10 років тому. У разі подання документів на візу для неповнолітньої дитини, яка вписана в паспорт, необхідні додаткові сторінки для візи.
    • У разі наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно додати до анкети (оригінали та копії). Якщо попередні паспорти були здані, в українському паспорті повинна бути відповідна відмітка або довідка з ОВІРу про його виключення.
    • Продовжені паспорти до розгляду не приймаються.
    • Копії першої інформаційної сторінки паспорта та копії Шенгенських і останньої національної візи за останні три роки.
  5. Оригінал і копія страхового медичного полісу з покриттям € 30 000, який діє у всіх країнах Європейського союзу. Страховий поліс повинен охоплювати весь період дії візи і всі плановані дні перебування.
  6. Документи, що підтверджують мету поїздки (туристичний ваучер / запрошення від роботодавця / від бізнес партнерів / від ВНЗ / гостьове).
  7. Статус сімейного стану: ксерокопія свідоцтва про шлюб, про розлучення і т. Д.
  8. Копія ідентифікаційного коду, якщо код не вказано в закордонному паспорті.
  9. Довідка з місця праці на фірмовому бланку підприємства з розбивкою за останні 6 місяців (із зазначенням посади, окладу з датою прийому на роботу і фразою про збереження робочого місця на час відпустки) ЗРАЗОК

Просимо перевіряти вірність телефонних номерів зазначених на довідці. Достовірність поданих документів перевіряється Консульством.

Якщо в поїздку їде директор підприємства, то на довідці підписується гл. бухгалтер і заступник. директора.

  • Довідка з банку про наявність поточного рахунку із залишком коштів на рахунку і з рухом грошових коштів за останні 3 міс.
  • Для приватних підприємців:
    • копія свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця.
    • копія свідоцтва платника єдиного податку;
    • виписка з податкової за останній звітний період;
    • довідка з банку про наявність поточного рахунку із залишком коштів на рахунку з рухом грошових коштів за останні 3 міс.
  • Для пенсіонерів:
    • Пенсійне посвідчення. Оригінал + копія.
    • виписка про розмір пенсії з пенсійного фонду за 6 місяців;
    • довідка з банку про наявність поточного рахунку із залишком коштів на рахунку з рухом грошових коштів за останні 3 міс.
  • Додатково, для неповнолітніх (до 18 років) необхідно надати:

    У разі спільної поїздки одночасно з двома батьками:

    • Оригінал і копію свідоцтва про народження.
    • У разі, якщо у батьків є діючі Шенген візи необхідно додати копії цих віз разом з першою сторінкою закордонного паспорта.
    • У запрошенні / бронювання готелю повинні бути вказані дані всіх подорожуючих осіб.
    У разі, якщо неповнолітні заявники подорожують тільки з одним з батьків або без них:
    • Оригінал і копію свідоцтва про народження.
    • Нотаріально завірений дозвіл від батьків / офіційних опікунів на виїзд дитини за кордон, що містить наступну інформацію: країни виїзду (Польща та інші країни Шенгенської угоди), чітко зазначений термін дії нотаріально завіреного дозволу на виїзд закордон (число / місяць / рік). У разі, коли дитина їде у супроводі третьої особи, необхідно додатково подавати її / його діючу візу та копію першої сторінки закордонного паспорта.
    • Копія першої сторінки паспорта від одного / обох батьків / офіційних опікунів, які не подорожують з дитиною.
    • Якщо є тільки один опікун, це потрібно підтвердити, надавши рішення суду.
  • Додатково необхідні документи на транспорт для туристів (в разі, якщо грін карта / авіаквитки / ж / д квитки були придбані самостійно):

    Копія водійських прав та технічного паспорта на автомобіль, а також поліс транспортного страхування відповідальності і автовласника за збиток, нанесений іншими учасниками дорожнього руху - «GREEN CARD».

    Декларація про наявність транспортного засобу

    Копія авіаквитків в обидва боки.

    Копія ж / д квитків, у разі, якщо туристи перетинають кордон на поїзді. Якщо ж / д квитки стосуються переїзду по Україні, то їх надавати не потрібно.

    Консульський збір за розгляд візових заявок для громадян України становить 35 євро.

    Увага! Встановіть більш сучасну версію вашого веб-оглядача.

    Ви зайшли в систему використовуючи застарілу версію веб-браузера. Для роботи з системою Вам необхідно оновити ваш веб-оглядач, або скористатися свіжою версією оглядачів інших фірм-виробників.

    Список рекомендованих оглядачів і їх версій наведено нижче:

    Microsoft Internet Explorer 7 +, Mozilla Firefox 2+, Opera 9.5+, Apple Safari 3+, Google Chrome 3+


    Центр візової підтримки

    • Назначити дату

    Загальна інформація

    При подачі документів в ППВА, які працюють на умовах попередньої оплати, заявникам необхідно надати оригінали квитанцій про оплату сервісного збору, інакше документи не будуть прийняті.

    Вимоги до візової анкети:

    • повинна бути вклеєна фотографія
    • заповнена латинськими літерами (польською, англійською або українською транслітерацією)
    • прізвище та ім'я повинні бути написані латинськими буквами - точно так, як в закордонному паспорті.
    • підписана особисто заявником в двох місцях - інакше не буде прийматися до розгляду. Для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів
    Зверніть увагу Окрему анкету слід подавати також і у випадку дітей, вписаних в паспорт батьків або офіційних опікунів, де буде вклеєна окрема віза. Візова анкета для неповнолітньої дитини подається і підписується одним із батьків або офіційних опікунів.

    • дві фоторгафии (одна - якщо подаєте документи в ППВА міста Києва)
    Ознайомитися з вимогами до фотографії можете тут.

    Паспорт повинен відповідати всім вимогам положення 12 Візового Кодексу:

    • дійсний як мінімум 3 місяці після останньої запланованої дати повернення;
    • повинен містять як мінімум дві вільні сторінки (для віз). У разі подання документів на візу для неповнолітньої дитини, вписаного в паспорт одного з батьків / офіційних опікунів, паспорт повинен містити 2 додаткові вільні сторінки для її / його візи;
    • термін дії не більше 10 років. Продовжені паспорти або пошкодження до розгляду не приймаються).

    У разі наявності інших закордонних паспортів, їх потрібно додати до заяви (оригінали та копії). Якщо попередні паспорти були здані, в українському паспорті повинна бути відповідна відмітка або довідка з ВВІР про його вилучення.

    Оригінал внутрішнього (українського) паспорта необхідно буде пред'явити при подачі документів, але він залишається на руках у заявника.

    Копія всіх сторінок внутрішнього паспорта з відмітками.

    Згідно зі ст.16 і ст.18 постанови Вищої Ради України про паспортах протягом 1 місяця з дати зміни прізвища, паспорт повинен бути змінений.

    Оригінал і копія страхового медичного полісу, який відповідає таким вимогам:

    • зона покриття - Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на людину - 30000 €, сума франшизи не повинна перевищувати 150 € (100 € в разі подачі документів у Рівному, Тернополі та Луцьку).
    • всі дані заявника в страховому полісі повинні бути правильними (ПІБ, повна домашня адреса проживання, номер закордонного паспорта і дата народження).
    • при одноразовій поїздці, період страхування повинен бути на 15 днів більше від дати дії візи. У разі одного в'їзду, медичний поліс повинен покривати всі дні запланованого перебування, в разі багаторазового перебування медичний поліс може покривати лише першу поїздку.
    • страхувальником може виступати тільки повнолітня особа. У разі подання документів для неповнолітньої особи - страхувальником може виступати один з батьків / офіційних опікунів.
    • страховий поліс необхідно надати з оригіналом і копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації: ПІБ заявника або номер страхового поліса).
    • в страховому полісі обов'язково повинна бути вказана інформація про те, що «Страховий захист надається згідно з« Рішенням Ради ЄС 2004/17 / WE щодо медичного страхування виїжджаючих за кордон »(в разі подачі документів в ППВА в Луцькому та Харківському консульських округах)
    • в разі подання документів для отримання візи на роботу на підставі запрошення «Oświadczenie», необхідно надати страховий поліс, що покриває всі 180 днів перебування в Польщі.

    У разі подання документів в Київському консульському окрузі: * для заявників, які працюють в ФОП без печатки в довідці з місця роботи повинна бути вказана інформація, що підприємство працює без печатки і додатково надати копії реєстраційних документів

    * Для заявників, які працюють в ФОП без печатки необхідно додатково надати оригінал реєстраційних документів ФОП разом з випискою з банку, де буде відображено, що нарахування заробітної плати відбувається саме цим підприємцем

    • виписка з банківського рахунку про наявність фінансових засобів з рухом коштів за останні 3 місяці. Довідка з банку дійсна один місяць з дати її видачі.
    • або дорожні чеки, необхідно надати оригінал і копію з обох сторін і квитанцію про їхню покупку.
    • або письмова декларація, підписана заявником, яка відображає фінансову ситуацію особи. Щоб завантажити письмову декларацію, натисніть, будь ласка, тут.
    * У разі подання в ППВА Києва безробітним заявникам необхідно надати: довідку з банку про наявність коштів на рахунку з переліком транзакцій за останні три місяці і підписану декларацію, або документи на власність (оригінал) та декларацію.

    1. Спонсорування * - оригінал листа-спонсорування, довідка з банку про залишок на рахунку + виписка про рух коштів за останні три місяці спонсора. Спонсором може виступати родич першої лінії (необхідно надати документи, що підтверджують родинні зв'язки)

    2. Для підтвердження наявності власних фінансових коштів необхідно надати один з наступних документів:

    • а) довідка з банку про наявність фінансових засобів + виписка про рух коштів по рахунку за останні 3 місяці;
    • б) дорожні чеки, необхідно надати оригінал і копію з обох сторін і квитанцію про їхню покупку.
    У разі, якщо спонсором виступає третя особа, лист-спонсорство підлягає нотаріальному посвідченню (для ППВА, розташованих в Луцькому, Вінницькому, Харківському та Одеському округах)

    • ваучер або лист від польського туристичного агентства, що відповідає таким вимогам:

    • оригінал гарантійного листа з готелю, факсовий копія із зазначенням реквізитів відправника - польський номер і дата відправки факсу або електронної пошти з готелю - принт скрин електронного листа + відсканований лист-підтвердження;
    • всі документи, що підтверджують бронювання готелів, можуть бути надані англійською, польською, російською та українською мовами;
    • містить наступну інформацію:
      • термін резервації;
      • прізвища та імена, паспортні дані всіх подорожуючих осіб;
      • адреса і телефон готелю;
      • інформація про проведеної оплати, яка повинна складати як мінімум 50% в разі резервації в Польщі, в інших країнах Шенгену - 100%;
  • надрукований докладний план туристичної подорожі
  • бронювання квитків або підтвердження користування іншими транспортними засобами (ці документи треба надати, якщо вони не враховані в підтвердженні бронювання організованої поїздки)
    • підтвердження бронювання готелю відповідає таким вимогам:
      • оригінал, факсовий копія із зазначенням реквізитів відправника - польський номер і дата відправки факсу або електронної пошти з готелю - принт - скрін електронного листа + відсканований лист-підтвердження;
      • всі документи, що підтверджують бронювання готелів, можуть бути надані англійською, польською, російською та українською мовами;
      • містить наступну інформацію:
        • термін резервації;
        • прізвища та імена, паспортні дані всіх подорожуючих осіб;
        • адреса і телефон готелю;
        • інформація про проведеної оплати, яка повинна складати як мінімум 50% в разі резервації в Польщі, в інших країнах Шенгену - 100%;
      • надрукований докладний план туристичної подорожі
      • бронювання квитків. У разі подорожі власним транспортом необхідно надати технічний паспорт на автомобіль та підписану письмову декларацію. Щоб завантажити письмову декларацію, натисніть, будь ласка, тут.

    в разі подання документів в ППВА у Львові, Івано-Франківську, Луцьку, Рівному та Тернополі Вам необхідно надати 100% підтвердження оплати резервації готелю. Будь ласка, зауважте, що в разі подання документів в ППВА в Вінниці, Хмельницькому, Житомирі та Чернівцях Вам необхідно надати 70-80% підтвердження оплати резервації готелю, а також тільки оригінал або факс підтвердження.

    Для Харківського округу, кожен хто не є громадянином України, має надати бронювання готелю в Польщі та інших державах Шенгенської зони 100% оплачено.

    Для Луцького округу, в разі подорожі своїм транспортним засобом, крім прав на управління і технічного паспоту, також необхідно надати оригінал діючого міжнародного страхового поліса ( «Зелена карта»).